0

Carpon : Lamun Kongang !

Carpon : Lamun Kongang !

carpon : lamun kongang !

Ieu mah beja we nya, cenah hirup di zaman ayeuna anu sakieu modernna , tapi kadang aya nu matak nyeletit he he ngan untung teu mapay peujit, da sok rajeun jurat jerit , naha kitu nya ? enya pan piit oge ari jurat jerit ah bisa hiber teu cara ente ! malah mah aya ku gagah eta si piit , heueuh aya basa “ piit ngeunduek ngeundeuk pasir , jog jog neureuu buah loa “ he he aya ku bisaan nya kolot baheula nyieun paribasa sarta ngandung harti anu ngajadikeun hiji pangari, kitu gan ?.

Enya da teu ngarti kuring ge hartina teh , poho deui maklum geus lila he he da baheula mah aya pangajaran bahasa sunda duka ayeuna mah, baroraah ka apal , gawe weh sapopoe teh kasurung ku kabutuhan. Ngan ceuk bahasa baheula deui bae, tah eta bener  !” Kirata tea, naon gening hartina teh  eh ..kira kira tapi nyata nya, nya hal anu teu mungkin di lakukaeun atawa kasebut hal anu mustahil, piit mah leutik urang wae anu sabaraha lipeteun awak manehna teu bisa ngeundeukeun pasir ari ..lain mah, ah sok katutuluyan ente mah .

Nya geus tong sok di jajadikeun nya, urang balik deui we kana carita nu nu ngaran si Jangkrik he he aneh deui wae ngarana teh nya, da nyakitu atuh ngaran mah bebas milih , malah moal kudu meuli ieuh atuh, he he malah mah mun ente pernah ngadarenge atawa yakseni na tivi, wah ..gagah pisan ngarana teh , heueuh aya nu ngaran tuhan jeung syaiton pan ? matak ge , komo ieu ukur ngaran si jangkrik ! na kumaha kitu ni matak di caritakeun si jangkrik teh ? he he kieu ugering carita, si jangkrik urang liang taneuh  ! kade lain saliang liangna  ! nya manehna teh katelah pajabat , gagah pisan nya ? , matak ku kuring di caritakeun ge, da samemeh jadi pajabat mah manehna teh nyakitu sok ngilu nyiruruk ka kuring  he he lain takabur, ieu mah baheula na.

Teu lila kitu na teh, lah meureun aya kana dua taun na mah! Ceuk ente teh sugan teh sakeudeung teh sapoe dua poe he he , nyakitu sipating kuring mah sok karunyan ka jalma teh, komo katingali keur dina kaayaan lara jeung tunggara mah , enya da mun di aji mah mun kuring siga kitu ? naon anu karasa ku batur anu kadang di remekeun teh, ari pas kaalaman ku urang mah gening..peu..rih ! matak sok ngilu ngarasa peurih . tah hiji waktu aya panyalonan pajabat, heueuh pamilihan RW pajabat pan RW ge ?

He he ,  manehna lah lahan , bae lah eleh meunang mah lain urusan ! ceuk manehna teh, he he kuring seuri, da jeung enyana sigana aya bakat manehna mah kana jadi pajabat teh, heueuh bisa cacarita, malah biantara ge manehna mah wanter jeung bisa “ Enya atuh krik , ajaran weh atuh , sugan bisa ngarobah kahirupan ente, gan titip we kuring mah, da ngaran mimpin masyarakat teh sarua jeung mimpin umat euy ! , manehna ngaregepkeun , teuing ngadengekeun teuing na hatena mah” Aing ge leuwih apal !” he he da itu kadang jalma mah, ngan ari keur kuring mah keun bae salila amanat geus di tepikeun mah , da tanbeh ngarana, masalah di denge atawa hanteuna mah lain deui urusan,

Kumaha tah pencalonan pa jangkrik teh sukses ?

Nya alhamdulillah , mimiti kampanye, manehna biantara, samalah kuring ge helok ku janji janjinna, bisa maneh mah krik cacarita teh , sahingga masyarakat katingali percaya, sanajan ari pro jeung kontra mah pasti ayana ngarana na ge ngadu jago pan , biasa. Da teu beda jauh jeung perlombaan tong aya tungtungan , da angger urang mah sabangsa sanagara !.

Nu akhirna si jangkrik ka peunteun jadi RW di kampung liang taneuh , nya ari kuring mahngilu bungah we, keur mah atuh manehna teh tunggara, ngan aya kabisa sugan we da kabisa ge bisa jadi pakeun keur hirup, nu penting mah sing bisa di percaya !, yeuh mun ente hayang apal ? peutingna teh si abdul urang ranca bedul pakaulan meuuncit sapi, nga hajakal tah si bdul abdul teh, sugan teh rek di bagikeu, ari taeun teh ukur nitah pangnyepengankeun meuncit wungkul ! nu akhirna meuncit sapi teh nyakituu ukur mere sapiringeun he he abong katelah juragan medit !

Saminggu di tunggu tunggu , sabulan kapercaya , si jangkrik sibuk ngurus masyarakat, pada muji ku sasaha, hade cenah boga pamimpin teh ! kuring ge milu atoh, syukur we ari bisa ngajaga amanah mah !, ngan hanjakallaku siga kituna teh teu lana dak ! launa jadi minculak rasa ieu aing pejbat , malah sokdaek tutunjuk jeung melak cangkeng ayeuna mah ! ehm..ceuk hate “ Sing sadar krik ente teh ! malah ka kuring ge kurang malire, ngan ari kuring mah kun bae we sibuk meureunan! Ngan sok era we dak , si ibro mah pok we gening “ heueuh teu beunang di percaya , sugan teh rek baleg, atuh sarua we jeung nu enggeus, melak cangkeng lajag lejeg mun kongang di tuar tah ku aing ! Ceuk si ibro teh , kuring ngan ukur seuri maur, he he da jeung enyana ari aya si jangkrikna mah tara wani samalah “ Angkat kamana pak RW ! cenah miyuni.

Tapi da nyakitu sagala rupa aya walesanana ,hiji waktu aya beja , cenah loba pulisi “ Duh aya naon nya atawa memang aya kumpulan da biasa ari ka pajabat teras mah nya ! he he siga kuring pajabat teras ..imah he he, ngan kuring ukur olohok ningali si jangkrik rek di berok cenah “ Em..nepi ka kitu maneh teh krik, matak jadi jalma saayana , ulah sok tupatipu ka wara , komo duit amanah mah, gening teu di alam jaga, ayeuna ge karasa kabeureuyanana, da mun kongang mah hayang ngambek ka manehna, ras deui kasi Ibro, sigana seuri manehna mah “ lujag lejeg melak cangkeng, di tuar siah ku aing ! enya teu salah ibro euy , gening teu di tuar ku batur, kalakuan soranganana gening nu nuar na teh, enya manehna teh korupsi , warga ngadu ka pulisi , nu akhirna si jangkrik di bawa ka imah beusi, deudeuh teuing ..salam penulis.

 

 

 

 

 

Asep Zepelin

Hanya Manusia Biasa Dengan Sejuta Mimpi yang akan menjadi nyata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *