0

Carpon Sabalang Bentor !

Carpon Sabalang Bentor !

Carpon sabalang bentor

 

Ah, jeung enyana atuh, lieur ku jaman !, heueuh ilaing ge ngarti meureun, jaman ayeuna tea ! puguh ge matak rieut, na kumaha kitu ? , heueuh nanya kadiri, sagala asa mingkin susah, boga duit ge beda jeung baheula, ilaing ge ngalaman , baheula mah duit anu sakitu teh asa gede ! kumaha tah ayeuna ? enya gede keneh ngan gede u angkana wungukl geningan he he .

Nu matak , ngambah jalan kahirupan kudu iatna ge, ku jalan kumaha wae ge sah ngala jang kahirupan mah panan, nepi dieu wawacan teh, kaburu aya si ukay nyampeurkeun, beugeutna asa teu berag , ah keur teu ngarareunah meureun, da kitu atuh ari di lembur mah gawe teh golf jeung golf gagah pisan ! batur mah kudu neangan lapak , jaba mayar ti kota mah hayang golf teh, ari di lembur mah asal daek we ! samalah di bayar di tambahan rokok hiji roti jeung cai kopi, ehm aya ku nikmat jeung senang.

Kadieu atuh gan, mending ngobrol , teu keur golf , ? kuring nanya. “ ah hanteu, keur teu genah awak ! tembalna , diuk hareupeun” keur naon , ni asa nyantai kitu ? manehna melong.” Ah santai we da arikuring mah pajabat atuh kay he he ‘ heueuh da kuring nyebut pajabat teh lain anu salama ieu terkenal ku “ pangangguran jawa barat “ he he tapi “ pangangguran tapi hebat !, si ukaty seuri” bisa wae ente mah ! pokna “ enya kay, tadina mah rek jadi pengacara kuring teh, ngan gagah teuing ! “ bae atuh , da ngaran mah bebas “ pok deui si ukay nyarita.

Heueuh ari jalma aya wae nya kay sisingkatan teh , enya pengacara teh dak “ Pengangguran banyak acara tea geningan ! dasar sabalang bdentor tea, ngan lumayan tamba cicing mending ngawangkong, malah si ukay pesen cikopi, he he angger ka ceu ade anu sisi jalan tea geningan, lumayan tah rada anteng ngobrol kaditu kadieu jeung si ukay teh, di seling u seuri jeung ngopi , bungah gening ari hirup teu di bawa susah mah !

Ngan nyakitu atuh , kaburu panas tonggong , ngaran sisi jalan mah , meletek panon poe beuki beurang beuki panas, ngan tutup carita biasa da sok aya wanoja gening , ah rek ka si ifut keun asa lebar, jeung si ukay silih pelong, ngan kuring asa sidik ka eta wanoja kareret  ku juru panon, da satengah buukna rada nutupan beungeutna, alus pangawakana mah , ah matak kabita lalaki, heueuh ngan ukur kuring nu teu kabita teh he  he ke ge aranjeun apal, si ukay rada di angsonan sina ngaheureuyan eta wanoja, teuing urang mana deuih ! aya kawani tah si ukay teh samalah tatanya bari sura seuri, ari kuring ? sarua atuh seuri ! bari cengkat kuring nyarita “ ari nuju di taros teh , ninggal atuh ka Aa ukay atuh neng ! cekeng teh , kuring ngajauhan “ hjayu kay cekeng teh ah teu kungsi sababaraha lengkah kuring leumpang, da hayang sueri deui , di tahan we, belum tahu kamu kay ! ceuk hate teh , si ukay lumpat siga nu reuwas “ aya naon kay ? cekeng teh “ Bedus teh , ! pokna rada reuwas katingalina teh, tapi ari cakakak teh manehna seuri “ Koplok ! wanoja tadi tea, paingan di dinya jempe teu huray heureuy ! cenah “ kumaha kitu kay ? “ enya euy di tukang mah matak heroy , na ari malik , kuring ge reuwas ha ha matana sagede jengkol bari nolol euy ! si ukay nyakakak deui , kuring ge kabawakeun nyakakak , paduli batur marelong ge! “ Na atuh kay lain pasak ku ente, lumayan tamba sabalang bentor ! ceuk kuring teh , si ukay melong , uring oge sarua, ari cakakak teh seuri deui aya ku ngenah, nu nulis ku bulu halis16

 

 

 

 

 

 

 

Asep Zepelin

Hanya Manusia Biasa Dengan Sejuta Mimpi yang akan menjadi nyata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *