0

Carpon Ningali Langit Gerhana Panon poe

Carpon Ningali Langit Gerhana Panon Poe

carpon ningali langit gerhana panon poe

Heueeuh jeung enyana tacan nanaon ge ni geus rame atuh , ceuk itu tea ceuk ieu tea, naon tea kulan ? hayang naros yeuh ! he he enya nu ayeuna dek di hareupan , hiji lalajoaneun di sebutna , oge cenah pibahayaeun lamun uranng teu apal tata cara nenjona ! ah ceuk kuring teh , sieun atuh ari kitu mah , enya naon tea gan ? .

Ah , kuring katembong panasaran , heran atuda, mang duyeh kalah seuri, katingali beuteungna anu subur teh umpalak umplakan , ah baku ari geus seuri nyakakak teh , ka bujal bujal milu hirup  tapi keun ah, “ heueuh pan asuk teh aya gerhana matahari total cenah ! kuring olohok  “ o..oh kitu mang ! cekeng teh , “ naon ari gerhana teh mang ? kagok asong , nanya deui weh ambeh jelas . mang duyeh eureun seurina rada regep ayeuna mah kuring ngadengekeun nage “ kieu jang , eta kaadian teh ari sabab na mah cenah, enya ceuk anu sakarola beh dituna para ahli, gening sok di sarebut pakar ilmu dan teknologi ! eta kajadian teh sabab dina saat harita posisi panonpoe bulan jeung bumi sajajar , jadi bumi katutupan ku bayangan bulan sacara pinuh , tah jadi weh gerhana total.

Kuring unggek unggeukan, lain ngarti , ngan rada ngarti ayeuna mah  “ ari tadi bahaya naon mang ,? Tanya teh. “ enya jang urang ulah sologoto ningali eta kajadian penting teh jang , sing iatna da cenah matak ngaruksak mata ! ih gening enya bahaya mang ! kuring rada curinghak, boro tadina mah hayang ningali ! “ Nya ari urang teu ngadenge naon anu di anjurkeun ku pamarentah jeung para ahli mah nya bahaya atuh jang ! tapi tong sieun hayang neuleu mah, ih alhamdulillah geningan aya jalan .

Kumaa tah mang , meh kuring ati ati ningali kajadian gerhana matahari totalteh mang ? kuring sidakep hareupeun ang duyeh, ah bari ngaroko jeung nginum kopi ayeuna mah, nikmat gening dak ! Tah ceuk papagah, urang ulah nenjo sacara langsung ku panon urang di awal panonpoe rek mulai gerhana, oge saenggeus gerhana rek lekasan jeung cahayana saperti samula teu katutupan ! mang duyeh nerangkeun . Pangna ? enya cenah di mangsa mangsa eta radiasi cahaya anu di timbulkeun mun urang teu iatna bisa wa matak ngalolongkeun panon ! pokona mah ulah langsung ku mata talanjang we nempona , ayeuna mah komo loba alatjang nempona , loba kekeran gening . hayu atuh mang mah rek nyieun teropong na kardus we he he heueuh da hayang lalajo meumpeung aya waktu jang ! manehna cengkat, kuring masih diuk “ ah enya uing ge rek nyieun teropong we jang isuk ningali gerhana panon poe tea, da asa lalajo kuring ge cara nyieun teropong na kardus atawa wadah sapatu , nu di liangan ku liang jarum , make we ermas jang isuk ningai kajadian anu langka , da sabenerna mah gerhana pano poe teh nunjukeun sumujudna sagala makhluk k pangeran anu di saksikeun ku manusa supaya iman ka anjeunNa, hayu atuh urang nyarieun teropong tea, bisi teu kaburu deui tuh mang duyeh mah geus indit ngageboy lempang na oge percis goyang mujaer he he “ Tarik du ..yeh ! 2016 maret.

 

 

 

 

Asep Zepelin

Hanya Manusia Biasa Dengan Sejuta Mimpi yang akan menjadi nyata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *