0

Carpon Tarang Nongnong

Carpon  Tarang Nongnong, Nya tah, da kadang jadi babasaan si tarnong atawa si targa teh , he he urang mana tea kitu, heueuh urang aring we  sampho buuk , lain ieu mah si tarnong atawa si targa teh singketan jang ! he he si tarang nongnong jeung si tarang lega, anu padahal sarua nya eta keneh eta keneh, nyakitu atuh ari kocap mah.

Na aya anu aneh deui kitu kang , sahingga nulis anu kieu da asa teu aneh aneh teuing rarasaan  mah  ! ceuk si ukay waktu pasarandog hareupeun pacilingan, heueuh meureun rek ngumbah peujit manehna teh ! da geus ukay ukey kana calana ari pek resletingna siga anu rada hese di buka, samalah mah rada ngajerit leutik, reuwas kuring ge “ aya naon kay ? tanya teh “ Duh ieu ba hulu rada kacepet , ker ngusial beuteung teh “ nya sok atuh lanjut ngumbah kadut teh kay , ke we tingali na carita jawaban anu tadi mah nya , manehna teu ngajawab , katenjo ngalacat ka pacilingan luhureun balong da biasa ari di kakam mah alias kampung . ngan kadenge sora angin ngagelebug di susul meteor bitu singburisat plak pluk , kuring gancang ngejat, “ bahaya atuh ngambeu gas alam cair mah ! he he bisi sedep mah mangga !

Balik deui na carita da aya dua , nu ngaran ewon di landi tarnong sedeng nu hiji deui di landi targa ngarana  ewen heueuh awewe , asa sapasang ! ceuk rarasaan teh. Si tarnong alias si ewon biasa jadi patani , atawa kuli di pasar daekan ari kana gawe na mah , samalah tara kadenge aya basa embung kadengena teh bisa kasebut leuleus awak ! ih ari taeun teh , leuleus awak mah atuh moal bisa nangtung ajeg nya cep ? he he babasaan ! enya daekan teh di urang sunda mah sok di sarebut leleus awak , nya meureun pedah daek ku panitah kaditu kadieu jadi di silibkeun kana bahasa leuleus awak tea ,  duka atuh !

Hiji waktu si ewon keur gawe teun ceu elis warung tea, katingalina mah manggulan karung , ah siga tarigu katingalina mah , nya mungkin wae da ceu elis mah ngawarung pasti na ge anyar balanja, da mobil box aya hareupeun warungna he he katingali ti kajauhan ge tarang si ewon mah da tarnong tea  ih ngagurilap keur mah campur kesang meureun, beres sigana mah gawena da manehna diuk na teras warung bari nginum extra joss, beres gawe teh won ? ceuk kuring. Da kabeneran kuring kadinya , maksud teh rek meuli roko ka ceu elis , diuk gigireunana.

Keur ngobrol rada ngarenjag aya anu ngagurilap ti lebak , kuring malik ningali asalna ! he he rada ngarenyu seuri “ Ah asa kabeneran , gening si targa datang mani asa klop yeuh jeung si tarnong “ gerentes teh. Te lila ngaliwat ka gigireun “ kamana ga tanya teh . si targa malik bari ngajawab “ balanja kang ! pokna he he rajin targa mah , na teu jeung si Aa ? kuring ngabanyolan “ Ah si akang mah , si Aa anu mana atuh ! bret ! hade yeuh posisi teh sigana.

Ieu ajak atuh kang Ewon , cekeng teh, si targa ngajangilek duka tahan harga meureun , eh tapi ngarindat ka si ewon anu kekelemesan eraun meureun samalah nyigeung “ ah ba aya aya wae maneh mah “ pokna,  kuring seuri “ Heureuy we atuh won tamba bau sungut ! cekeng teh hayu atuh kuring rek meuli roko pok teh asup ka warung meuli rokok , ngabagi si tarnong ewon satengah bungkus jeung kopi hiji , karunya jeung ngarasakeun ka jalma teh atuh , he he da lolobana mah tara nya ?

Saprak harita , kuring tara ningali ewon , duh boa boa kaisinan basa di warung tea kitu? Hampura won sugan teh moal kieu jadina, da biasa heureuy kuring mah “ asa aya ngarasa salah na diri , nya tetelepek ari ceuk si asep kancing mah cenah si ewon indit kajakarta, naha ? tanya teh da hayang jentre da bisi aya sangkut pautna jeung kuring !. “ aya nu mawa cenah , duka da jeung haji cenah . les ewon hilang si targa oge jarang katingali ngulampreng manggih beja teh kadieunakeun cenah si tarnong jeung si targa rek rendengan “ walah , atoh ! gening hasil heureuy teh , sugan teh euweuh teh ngambek ari taeun he he diam diam menikmati dan itu cocok sekali , dunia bakalan makin terang atuh !

Enya beja teh ! da aya ondangan ka kuring ge he he syukur inget mah , dua tarnong jeung targa rendengan , pada bungah kacirina he he ngan aya we anu cengos batan kuring , enya si bugis tea “ Geus we euy , silaing mah tong make lampu malam pertama teh da bakal caang ! bari nyakakak , anu matak pada melong kunu hadir” tarik teuing lur ! he he kuring ngingetan “ bae ba  ! ceuk si bugis bari sasalaman jeung panganten tea, tarnong jeung targa akhirna rimbitan, ngan aya ku aneh malem eta bulan ngadadak caang he he paingan ceuk maneh gis euy he he katambahan ku bulan anu dua meureun anu ayeuna keur silih sungsi kabagjaan , peuting mingkin simpe les we sare kapepende kunu ngalagu na hape, 16 – 4

 

 

Asep Zepelin

Hanya Manusia Biasa Dengan Sejuta Mimpi yang akan menjadi nyata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *