0

Carpon sunda, Naon Eta ?

Carpon sunda, Naon Eta ? Maklum atuh, di dunya sok aya rengkak paripolah jalma, tah , sabagianana teh sok aya anu pikalucueun heueuh sanajan sok aya anu nurustunjung ge, purunyus jeung sajabana, tapi di dinya ramena anu ngagambarkeun reka polah makhluk anu ngaran manusa tea.

Saperti poe harita, si Okok keur huleng jentul wae sisi jalan, duka aya naon atuh ! ah, meureunan aya anu keur di dagoan  : pikir teh, samalah mah si Ibro ge heraneun sarta terus  tumanya ka uing “ Aya naon nya kok, heueuh bet tara ti sasari si Okok ngajentul sisi jalan, moal kitu sasar mah ? tanyana bari nyerengeh.

Kuring ngalieuk ka si Ibro “ Duka atuh Bro, ngan jeung enyana nya si Okok tara – tara ti sasari ngajentul kitu, nya mun uing apal mah di bejaan Ente ge “ jawab kuring, da heueuh sarua teu nyaho, naha si Okok ngajentul sisi jalan.

Daripada panasaran, kuring ngalengkah nyamperkeun si Okok nu keur ngajentul “ keur naon Kok , wayah kieu ngajejentul kitu, he he rada hariwang uing mah ! ceuk teh.

mokl

Rada parada si Okok nembalan , basana “ Ah euweuh nanaon Kung ! jawabna , si Ibro nyampeurkeun, sarua panasaran meureun.

Ngan aya rasa kapanasaranlain, sabab nilik na semu si Okok , siga aya hal anu di sumputkeun. “ Bae atuh taya nanaon mah Kok ! si Ibro nyambung. Si okok malik ka si Ibro “ Enya Bro “ basana singkat,  si ibro ungas – ingus siga nu neangan “sesuatu “, “ Aya naon bro ? cekeng teh . si ibro nyerengeh “ Ada yang mencurigakan Kung, ada sesuatu nih, naha ku ente teu ka ambeu kitu ? pokna teh.

Can eunggeuh kuring ge, ngan di rasa – rasa enya wae asa aya sesuatu anu nyambuang kana liang irung, ah enya wae geningan , di rasa – rasa teh asa hayang ongkek deuih ayeuna mah ! na naon atuh anu bau teh, “ Ente sarua ngambeu deuih Kok ? kuring tumanya ka si Okok , anu ngadadak tungkul, lemek teu ngajawab.

Ngan si Okok ngahayukeun bari rada moyongkod, teu katiten tadi mah da pahareup – hareup na atuh … ri si Okok malik “ si borokokok ! ceuk kuring ampir bareng jeung si Ibro. Na aya naon kitu ? he he ksel bari hayang seuri tungtung na mah , enya si Okok teh !paingan huleng jentul, ari taeun teh keur babaya alias kababayan bin busiat, teu ka tahan kuring jeung si ibro seuri ngagak- gak asa ku ngeunah “ He he Bro , badis wae hayam nya , paingan ngajentul singhoreng endogan euy ! cekeng teh, “ enya kung ! tembal si ibro” di tanya , nggak ada apa – apa eh ternyata “ Naon eta ?

Enya aya – aya wae ari jalma, mun nyarita he he moal hayang ongkek atuh uing teh nya jang ! ah geus kapanggih Bro hayu balik wae ayeuna mah, ngan teu kaur deuih , karek sababaraha lengkah na deukeut rungkun aya anu keur kkarayapan sig nu neangan barang, di sampeurkeun eta ge, enya da apal kana rigigna atuh, bet siga si Celom geningan !

Haget kuring nanya “ keur naon Ente lom, naha aya barang anu leungit ,da katenjo ku uingkakarayapan siga nu keur neangan barang ? pok teh kuring nanya. Ah..biasa wae atuh Kung ! basana teh . Biasa kumaha ari ente, uing mah rek ngilu neangan wae bisi ente kaleungitan barang !

He he , enya kung , aya barang nu leungit ieu ge, ngan hese kapanggihna euy ! “ Tuh ceuk uing ge moal jauh na sangkaan, naon nu leungit teh Lom ?sakali deui kuring nanya “ Enya naon Lom ? si Ibro ngilu nanya.

Heueuh jang , lamun lain tukang heureuy mah geus di pepeg tah si atah adol Celom teh, he he tong ngambek naon kitu barang si celom anu leungit teh ? “ Ah dasar sarua tukang banyol , ari pek jawabna teh kieu “ he he enya Kung , keur neangan tapak kuring teh ! bari nyakakak, rada bankenu uing teh, gentak ngajak si Ibro bari pok “ euweuh nu sahulueun nya bro, tadi nanya anu kababayan, ayeuna nanya anu nurustunjung, hayu ah balik ! cekeng teh he he enya bari di jajapkeun ku panon si Celom anu nyerengeh asa hasil meureunan ngaheureuyan kuring jeung si Ibro. Ah , nyakitu ari lampah manusa , pinuh guguyon, meh gumbira sanajan awalna mah kadang sok matak pikakeuheuleun.

 

 

Asep Zepelin

Hanya Manusia Biasa Dengan Sejuta Mimpi yang akan menjadi nyata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *